Войната между Израел и терористичната организация Хамас“ продължава вече три седмици

...
Войната между Израел и терористичната организация Хамас“ продължава вече три седмици
Коментари Харесай

Три седмици война: Увеличават се заложниците на „Хамас“

Войната сред Израел и терористичната организация „ Хамас “ продължава вече три седмици дни. Броят на заложниците пораства - 229 души 25 страни.

На изображенията се виждат разрушени здания

Междувременно още 8 камиона с филантропична помощ влизат в линията Газа, само че още веднъж без да доставят гориво. За първи път е позволен и екип на Международния червен кръст с задгранични лекари.

Кадри от по-рано през днешния ден демонстрират една от филантропичните цистерни с питейна вода, която доближава до бежанския лагер в Деир Ал Балах. Множество палестинци се скупчват, с цел да изпълнят бидони. Хуманитарните организации още веднъж предизвестяват, че тези доставки са нищожни.

Оновният дефицит сега е горивото.

Болници предизвестяват, че доста скоро ще спрат животоспасяващите интервенции

„ Предупредих, че няма да можем да продължим нашата филантропична интервенция, в случай че не получим доставката на гориво. Пекарни, водни станции, животоподдържащи машини в лечебни заведения , всичко това се нуждае от гориво, с цел да действа “, казва Филип Лазарини, общоприет шеф на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци

Според израелските управляващи „ Хамас “ използва лечебните заведения като прикритие и има складирано гориво.

„ Хамас “ употребява лечебните заведения като като терористична инфраструктура. „ Хамас “ превръща лечебните заведения в щабквартири и укрития за командирите на Хамас. По данни на нашето разузнаваме има гориво в лечебните заведения в Газа “, посочва Даниел Хагари, представител на Израелските сили за защита.

Лекари описват, че нямат съществени медикаменти, има заплаха и електричеството да спре

В Организация на обединените нации израелският представител сподели ужасяващи фрагменти , за които съобщи, че са на изтезания на бойци на „ Хамас “ върху тайландски пленник. 

Междувременно делегация на „ Хамас “се отзова на покана на Москва. На острата на реакция на Израел представителят на Кремъл съобщи, че срещата е била с представители на съветското въшно министерство, само че не и с президента Путин. Според съветски медии Москва се пробва да посредничи в освобождението на заложниците. 

Има информация, че там е и високопоставеният член на „ Хамас “ Абу Марзук

Всичко за спора в Близкия изток следете в онлайн репортажа ни.

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР